Начало » Решения

Решения

Районна избирателна комисия Кюстендил


РЕШЕНИЕ
№ 151-НС
Кюстендил, 05.10.2014

ОТНОСНО: Разглеждане на сигнал с вх.№ 299/05.10.2014 г. от председателя на предизборен щаб на ПП „ГЕРБ“ – Ивайло Константинов.

Постъпил е сигнал с вх.№299/05.10.2014 г. в 17:30 часа от Ивайло Любенов Константинов - председател на предизборен щаб на ПП „ГЕРБ" - област Кюстендил в Районна избирателна комисия в Десети изборен район - Кюстендилски, в който се твърди, че във верига магазини СВА в гр.Дупница се извършва предизборна агитация в полза на кандидата за народен представител от Коалиция „БСП лява България" Иван Ибришимов, като се разпространява агитационна брошура. Моли за предприемане на необходимите действия за отстраняване на нарушението.

Към сигнала е прикрепен  снимков материал, а също и твърдение, че разполагат и със свидетел с чиито показания ще установят твърденията изложени в него. Копие от същият сигнал е изпратен до Районна прокуратура- Дупница, до РУП -Дупница и ЦИК чрез РИК- Кюстендил. Сигнала е препратен по компетентност и от Районна прокуратура - гр. Дупница по електронната поща.

Доколкото от приложения към сигнала снимков материал не може да стане ясно къде и кога е заснет материала, а по премахването му с цел установяването се сочи разпит на свидетел, което не е от компетентността на Районната избирателна комисия,

Районна избирателна комисия в Десети изборен район - Кюстендилски счита, че същият е неоснователен.

На основание чл. 70, ал. 4, ал. 6, чл. 72, ал. 1, т. 1, от Изборния кодекс Районна избирателна комисия в Десети изборен район - Кюстендилски

 

РЕШИ:

 

Отхвърля като неоснователен сигнал с вх.№ 299/05.10.2014 г. в 17:30 часа от Ивайло Любенов Константинов - председател на предизборен щаб на ПП „ГЕРБ" - област Кюстендил.

Решението подлежи на обжалване пред ЦИК чрез Районна избирателна комисия в Десети изборен район - Кюстендилски в 3-дневен срок от обявяването му.

 

 

ЗАМ. ПРЕДСЕДАТЕЛ:
Андрей Благоев

СЕКРЕТАР:
Тодорка Илиева-Скрипкина

* Публикувано на 06.10.2014 в 03:43 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол